Video afspelen

Goed voorbeeld tot goed volgen

"Als jij het goede voorbeeld niet geeft, doet niemand het"

Hoe staat het met het gedrag van jouw medewerkers?  Zijn ze ordelijk en netjes, klantvriendelijk, collegiaal, saamhorig, gezond, leergierig?

Jouw ouders hebben hun normen en waarden met je gedeeld. Als ze die zelf hebben nageleefd dan is de kans groot dat je hen geloofd hebt. Waarschijnlijk heb je naar hun normen en waarden geleefd toen je nog thuis woonde. Zo is het ook met medewerkers. Als je het goede voorbeeld geeft en duidelijk aangeeft wat jouw normen en waarden zijn, dan zal je medewerkers je daarin volgen.

Als jij ’s morgens niet op tijd je ‘nest’ uit kan komen, verwacht het dan ook niet van je mensen. En als jij ’s morgen niet je bed opmaakt, geheid dat het op je werk ook een rommel is – en dus ook bij je mensen. Als jij met een kater op je werk komt, dan zet je de deur open voor je medewerkers om de avond ervoor ook ‘te lang’ in de kroeg of op een feestje te blijven.

Kortom het is met je medewerkers net zoals met kinderen. Hun gedrag is een reflectie van hoe jij als ondernemer met hun gedrag omgaat.

De tip is dus: Geef het goede voorbeeld!